След Италия и Испания, първенствата в Нидерландия, Гърция, Чехия  и Португалия са поредните, които бяха спрени заради разпространението на коронавируса. 
 
Всички мачове от Ередивизи и първа нидерландска дивизия бяха отложени с решение на правителството. Мярката ще засегне срещите, които трябваше да се проведат до 31 март включително. В Нидерландия са отменени всички събития с над 100 участници. До този момент 503 души в страната са заразени с коронавирус, 5 са ​​починали.
 
Първенството в Гърция също бе преустновено. Мярката е временна, като не се уточнява до кога няма да се играят мачове в южната ни съседка. Шампионатът ще се поднови едва след подобряване на ситуацията с коронавируса. 
 
Първа и втора лига в Чехия също бяха спрени заради разпространението на коронавируса. С постановление на правителството всички мероприятия с над 30 участници бяха отложени. В Чехия до този момент са регистрирани 91 души на заразени с коронавирус, до този момент няма смъртни случаи.

Португалското първенство също бе спряно заради пандемията на коронавирус. До кога все още не е известно, но при всички положения няма да се проведе нито един мач следващия уикенд. Португалската лига стигна до това решение заедно с футболния съюз, който изрази позицията на капитаните на 36-те отбора, участващи в първа и втора дивизия.