Което не се купува с пари, се купува с много пари. На тази максима разчита саудитският Ал-Хилал, за да привлече Лео Меси. От клуба са предложили на 35-годишният аржентинец двегодишен договор срещу умопомрачителната сума от 1,2 милиарда евро.
 
Ако седемкратният носител на „Златната топка“ приеме, ще получава по 600 милиона евро на година - два пъти повече от настоящата заплата на Кристиано Роналдо в  Ал-Насър.
 
Според информациите, бащата Меси и негов агент – Хорхе, е дал съгласието си на Ал Хилал, но самият световен шампион с Аржентина все още не е решил къде ще продължи кариерата си. Както е известно, капитанът на „гаучосите“ става свободен агент съвсем скоро. Той има договор с ПСЖ до 30 юни.
 
Ал Хилал не е единственият клуб, който проявява интерес към Лионел Меси. Медиите в Аржентина твърдят, че клуб от английската Висша лига и американският Интер Маями също са заинтересувани от услугите на футболната звезда.
 
Барселона все още е актуален вариант, но има съмнения, че каталунците могат да си позволят финансово завръщането на една от най-големите си легенди на „Камп Ноу.“ Според „Мундо Депортиво“, самият Меси няма намерение да облече отново екипа на „блаугранас“ през следващия сезон.