Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп засвидетелства своята подкрепа към клубната легенда Стивън Джерард, който днес получи първо назначение в мъжкия футбол. Шотландският колос Рейнджърс обяви бившия английски национал за своя нов наставник.

Стивън Джерард официално оглави Рейнджърс

До този момент Джерард изпълняваше задълженията на треньор в школата на мърсисайдци, където работеше с формацията до 18 години. На „Айброкс” гласуваха сериозно доверие на англичанина, предлагайки му 4-годишен договор.

„Ако Стиви счита, че сега е точният момент, значи съм сигурен, че не е сбъркал”, коментира Клоп пред клубния сайт на Ливърпул. „Рейнджърс е голям клуб, който изпитва трудности в момента, но пък се намира в доста по-добро състояние в сравнение с предишните години. Може би те са много подходящ избор, би било хубаво, ако успеят да се приближат до Селтик.”

„Сигурен съм, че сега феновете на Селтик не си мислят: „Слава Богу, че е Стивън Джерард”. Те по-скоро си казват: „Уау, Стивън Джерард”. Нещо подобно винаги е знак.”

„Стиви бе един от най-добрите халфове за всички времена. Сега иска да бъде треньор. Той има страстта и знанията за футбол. Останалото е процес на учене. Сигурен съм, че той научи много през последната година. Наистина се радвам, че той получи този шанс”, завърши Клоп.