Ливърпул е много близо до раздяла с капитана си Джордан Хендерсън. В късните часове на 19 юли (сряда) се появи информация, че съвсем скоро английският национал на мърсисайдци ще премине в саудитския Ал Етифак, но мениджърът на отбора Юрген Клоп призова случаят да не се обсъжда толкова бурно до пълното му разрешаване.

„Ще дойде момент, в който може би ще трябва да говорим за това, но той не е сега“, казва Клоп, цитиран от журналиста Фабрицио Романо.

Иначе това, което се спекулира в момента е, че Хендерсън трябва да премине в Ал Етифак за сумата от 12 милиона евро, като страните вече се договорили по останалите подробности и трябвало само да се разменят подписи върху необходимата документация.

В същото време, Ливърпул продължава да работи и по изходщия трансфер на Фабиньо, като се очаква бразилският полузащитник скоро да се присъедини към Ал Итихад. Фабиньо вече е договорил личните си условия, а двата клуба остават в контакт, обсъждайки ключови подробности около трансферната сума, която се смята, че ще бъде в размер на около 40 милиона евро.