Побратимият на Интер в китайската Суперлига – Дзянсу Сунинг ще трябва да дава обяснения в скандал с уредени мачове, който гръмна в азиатската страна.

Дзянсу, чийто треньор е Фабио Капело, записа четвърти мач без победа през уикенда, завършвайки 2:2 с Шанхай Шенхуа. Още преди фиксирането на крайния резултат срещата стана повод за оживени дискусил, след като се появиха информации, че Шанхай целенасочено ще опита да загуби. Все още няма данни за потенциално участие на Дзянсу в каквато и да е манипулация.

Краят е близо - Валеро на прегледи в Интер

Както е известно, китайският клуб и Интер имат едни и същи собственици – „Сунинг Груп” и скоро те ще трябва да коментират случая. От Шанхай вече пуснаха официално обявление по темата.

„Изговориха се много неща преди и след мача, че Шенхуа и неговият противник са манипулирали крайния резултат. Дали това бе представянето на треньор и отбор, на които им е казано да загубят? В последно време някои хора със скрити мотиви изфабрикуваха много слухове без факти и основания. Те се надяват да внесат хаос във футбола и Шенхуа ”, заявиха от Шанхай.

Арсенал вади парите за Брозович, той - с картбланш за напускане

„Най-официално казваме на нашите фенове: молим ви, имайте пълна вяра на нашите ръководители, треньори, щаб и всички футболисти. Ще изградим специален екип от адвокати и като използваме всички видове правни мерки, ще разследваме хората, замесени в тези слухове”, добавиха от Шенхуа.

Във въпросния мач Дзянсу успя да дръпне с 2:0 до почивката, като головете бяха дело на Ву Джи и Алекс Тейшейра. Накрая обаче два гола на Джовани Морено спасиха Шенхуа от загуба, като вторият от тях падна в четвъртата минута от продължението.