Китайските милиарди преобърнаха с главата наопаки света на футбола и възнагражденията в него. Ако до началото на този сезон беше ясно, че най-добрите футболисти в света Кристиано Роналдо и Лео Меси са и най-скъпоплатените в света, от тази зима азиатците пренаредиха картите. 

От 1 януари ще влязат в сила два трансфера - Карлос Тевес от Ривър Плейт ще заиграе в Шанхай Шенхуа, а Оскар от Челси ще се подвизава в Шанхай СИПГ. И те ще станат двамата най-скъпоплатени в света, при това с огромна разлика пред преследвачите си. 

Аржентинецът ще получава умопомрачителните 615 хил. паунда на седмица! Това прави по 31.2 млн. паунда на година и го изстрелва в съвсем различна орбита по отношение на заплащането. 

Втори след него вече се нарежда Оскар. Той ще получава по 400 хил. паунда на седмица или по 20.8 млн. паунда на година. Това също е огромна заплата, но поне не е чак толкова по-висока от парите на Меси и Роналдо. 

Двете звезди, които са разделили помежду си последните 9 награди за Златната топка, към този момент взимат еднакво възнаграждение - по 365 хил. паунда на седмица или по 19 млн. паунда на година. Меси може да взима и повече, след като преподпише с Барселона в следващите месеци. 

В челната десетка на най-добре платените футболисти в света, четирима се подвизават в Китай, а далеч не могат да се сравняват по класа с най-добрите играчи в света в момента. 

Ето и Топ 10 на най-скъпоплатените играчи в света (заплатите са за седмица в паунди): 

1. Карлос Тевес (Шанхай Шенхуа) - 615 хил. 

2. Оскар (Шанхай СИПГ) - 400 хил. 

3. Кристиано Роналдо (Реал Мадрид) - 365 хил. 

4. Лео Меси (Барселона) - 365 хил. 

5. Гарет Бейл (Реал Мадрид) - 346 хил. 

6. Хълк (Шанхай СИПГ) - 317 хил.

7. Пол Погба (Манчестър Юнайтед) - 290 хил. 

8. Неймар (Барселона) - 289 хил. 

9. Грациано Пеле (Шандон Лунън) - 260 хил. 

10. Уейн Рууни (Манчестър Юнайтед) - 260 хил.