Клаудиу Кешеру се завърна с гръм и трясък в румънския футбол. Бившият ас на Лудогорец вкара гол и направи асистенция за паметния разгром на ФКСБ срещу Динамо (Букурещ) с 6:0. Това е и рекорд за най-изразителна победа в цялата история на голямото румънско дерби.

Пламен Илиев остана на резервната скамейка на "червените кучета". Българинът не можа да се изправи срещу своя добър приятел Кешеру, но трябва да е щастлив от този факт. Въпреки че в последните дни се подсили с няколко нови футболисти, Динамо изглеждаше отчайващо. За тежкото поражение голяма вина носи защитникът Стелиано Филип, който получи червен картон в 37-ата минута.

До този момент Динамо губеше само с 0:1. Попадението заби Кешеру в 26-ата минута с перфектно изпълнение от пряк свободен удар. Малко по-късно Филип си изпусна нервите и извърши грубо нарушение срещу Валентин Георге и остави отбора си в намален състав. Това се оказа фатално за символичните гости и те допуснаха три гола още до почивката.

В 43-ата минута Андрей Кордеа подаде на 18-годишния Октавиан Попеску и той се разписа за 2:0. Във втората добавена минута на полувремето привлеченият от ЧФР Клуж Пауло Винисиус направи резултата 3:0. 37-годишният бразилец беше точен с глава след центриране от статично положение. Кошмарът за Динамо продължи с дузпа за нарушение на вратаря Александру Михай срещу Дариус Олару. От бялата точка Кордеа реализира четвъртия гол за ФКСБ.

След почивката за Динамо не стана по-лесно. в 54-ата минута Кешеру подаде на Георге, той се справи с двама бранители и от малък ъгъл простреля Михай за 5:0. Шестият и последен гол заби Андрей Мирон в 67-ата минута. 

Това беше първа победа за ФКСБ в последнтие 4 кръга. Отборът на бившия наставник на ЦСКА - София Едуард Йорданеску е 5-и в класирането с 12 точки, а Динамо е на 14-а позиция с 6 пункта. Начело е ЧФР Клуж с 21 точки пред Рапид (Букурещ) и Ботошани с по 17.