Керала Бластърс се изправя срещу Нордийст Юнайтед в петия кръг на индийското първенство. Тимът на Димитър Бербатов, който се контузи в последната среща на тима срещу Гоа, ще търси първия си успех от началото на сезона.

Добрата новина за феновете на българския нападател е, че той ще играе навръх Нова година срещу Бенгалуру, тъй като ще е възстановен от разтежението.

Наставникът на Керала Рене Мюленстийн коментира, че липсата на Бербатов е голям проблем за него.

"Липсата на Бербатов е много сериозен проблем за нас, той е много важен, тъй като катализира играта. Със сигурност отсъствието му е голям проблем за нас. Бербо започна да се чувства по-добре на терена с по-задната си позиция и с ролята на плеймейкър", коментира Мюленстийн.

Самият Бербатов отдъхна доволно, след прегледите на ядрено-магнитния резонанс, които потвърдиха, че ще е аут само две седмици. 

"Вероятно ще съм на разположение за мача на 31 декември (с Бенгалуру), контузията не е голям проблем", коментира Бербо в социалните мрежи.

Бербатов готов за мач на Нова година

"Имам мускулна контузия от втора степен, не е толкова зле, колкото очаквахме, вече започнахме възстановяването", допълни той.

Бербатов демонстрира и как ще разпуска по време на контузията си, тъй като няма как да тренира в момента, а именно с компютърни игри.

Какво прави Бербо?

Българинът вероятно ще подкрепи съотборниците си на стадиона предвид важния мач с Нордийст Юнайтед. 

И без него футболистите на Керала ще трябва да търсят успеха над Юнайтед, който заема 7-ото място в класирането с актив от 4 точки. 

Мюленстийн за Бербатов

Бластърс има 3 точки, а заслуга за постигането им има и Бербо, който беше един от най-активните футболисти на терена в мачовете до този момент преди контузията. Без него в последния мач (игра 4 минути), Керала бяха разбити от Гоа с 2:5.

Тимът на Нордийст Юнайтед е от град Гувахати, а в клуба разтичат на куп бразилци за силно представяне. Тимът допуска средно по 1 гол на мач, тъй като в 4 мача има 4 попадения във вратата си. 

В атаката Юнайтед разчита на футболисти от 4 националности - бразилец, колумбиец, индиец и играч от Кабо Верде.

Единствената победа за гостите в този мач е като гост на Делхи Динамос, а в последния кръг загуби у дома от лидера Бенгалуру, но с минималното 0:1, което е повод да се внимава с тях.

Разтичайки на подкрепата на феновете момчетата на Рене Мюленстийн ще търсят първите си 3 пълни точки в първенството, а мача може да проследите в ефира на Mtel Sport 1 от 16:30 часа в петъчния ден - 15 декември 2017.