Катар, който е актуален шампион на Азия по футбол, продължава защитата на титлата си след успех с 2:1 над Палестина днес, който ги изпрати на четвъртфинал. Тимът от раздираната от военни действия страна поведе в 37-ата минута, но още преди края на полувремето домакините на турнира изравниха. Крайното 2:1 беше фиксирано от звездата на катарците Акрам Афиф, който беше точен от дузпа в 49-ата минута от дузпа.

Палестина имаше много добри моменти в целия мач, особено в последните 20 минути на втората част. За тях класиране на осминафинал е най-сериозното им постижение до момента.

Те откриха резултата в 37-ата минута, когато Одай Дабах откри резултата. В добавеното време на първата част Хасан Ал Хайдос изравни след хитро изпълнение на ъглов удар и подаване на Акрам Афиф.

Същият Афиф вкара от дузпа 4 минути след началото на второто полувреме за 2:1. Наказателният удар беше отсъден заради нарушение на Мохамед Салех срещу Алмоез Али в наказателното поле, като бранителят на палестинците беше наказан и с жълт картон. Първоначално Ал Хайдос се засили да бие дузпата, но в последствие Афиф взе топката и вкара без проблем.

След 70-ата минута тимът на Палестина вдигна оборотите и потърси равенството, като резервите Мустафа Рашид и Исмаил Батран пропуснаха добри възможности.

На четвъртфинала катарците, водени от испанския треньор Тинтин Маркес, ще срещнат победителя от мача Узбекистан – Тайланд.