Един от най-големите нападатели от края на предишното и началото на това десетилетие Карлос Тевес обяви кога ще спре да радва феновете с изявите си по терените. Това ще се случи след малко повече от година и половина. 

В момента аржентинецът носи екипа на клуба, с който тръгна в големия футбол - Бока Хуниорс. За щастие на феновете на Левски, той ще дойде с колоса от Буенос Айрес в София на 19 август за приятелската среща в памет на Георги Аспарухов-Гунди. 

Тевес се завърна в Бока в началото на годината, след като изкара 12 месеца в китайския шампионат. Там получаваше заплата, която го направи най-скъпоплатения футболист за времето си със седмично възнаграждение от 650 хил. паунда. 

Животът в най-многолюдната страна обаче не му понесе и той предпочете да се върне в Аржентина. И там обаче страстта му към футбола намалява, заради което смята да окачи обувките на пирона след края на настоящия му договор на 31 декември 2019 г. 

"Когато изискваш много от себе си, не искаш да излизаш на терена просто да отбиваш номера. И когато нещата не се развиват така, както желаеш, вече е време да спреш. Когато нямаш комфорта да кажеш, че даваш всичко и си на върха, не можеш да се усмихваш. Затова спирам с футбола в края на 2019 г.", обяви Тевес. 

Когато договорът му с Бока Хуниорс изтече, той ще е на прага на 36-та си годишнина и явно е преценил, че тези близо 20 години в професионалния футбол са му напълно достатъчни.