Германският вратар Лорис Кариус е внесъл жалба във ФИФА срещу клуба си Бешикташ за неизплатени 4 заплати, съобщиха турските медии.

25-годишният германски вратар напусна Ливърпул през август миналата година и подписа с орлите, след като титулярното място на "Анфийлд" беше дадено на Алисон.

Първото писмо от Кариус до ФИФА е било на 20-и февруари с копие до турския клуб и турската федерация. Въпреки яснотата на писмото, на стадион "Исмет Иньоню" не реагирали, а и от турската централа запазили пасивност. В писмото Кариус е дал краен срок от 10 дни, за да започнат да му изплащат парите, но въпреки че бил толерантен с още няколко дни, нищо не последвало. Тогава той изпратил жалба до ФИФА и искане за санкции към клуба, с който има договор.

Бешикташ изостана доста в първенството на Турция и сега се движи на 13 точки от лидера Истанбул Башакшехир. Германският вратар е записал 26 мача през сезона във всички турнири.

Самият вратар е заявил пред сайта goal.com.tr, че смята поведението на клуба за целенасочено и умишлено, тъй като на други играчи всичко се плаща до стотинка и на време, но не ни на него.

"Явно в Бешикташ имат тип на работа, който не разбирам. Имат си фаворити, които си взимат всичко, е казал Кариус. В последните пет мача Бешикташ има три победи и две равенства, но заема 3-а позиция, на 5 точки и от 2-ия Галатасарай./БТА