Отборът на Кардиф ще обжалва решението на ФИФА да плати 6 млн. евро на Нант за трансфера на Емилиано Сала пред Спортния арбитражен съд (КАС).

Сумата отговаря на първоначалната вноска, която уелският клуб бе длъжен да заплати на тима от френската Лига 1 през януари като част от сделката за аржентинския нападател. Сала подписа с Кардиф за сумата от 15 млн. паунда, но загина трагично при самолетна катастрофа в Английския канал на 21 януари. Той пътуваше до уелската столица, където щеше да започне тренировки с новия си отбор.

Кардиф отказа да плати трансферната сума за Сала, след като твърдеше, че договорът „не е правно обвързващ“, и Нант впоследствие подаде оплакване към ФИФА през февруари. След среща на Международната футболна централ в Цюрих миналата сряда от ФИФА извести двата клуба за решението си този понеделник. Кардиф пусна официално изявление, потвърждавайки, че клубът ще обжалва решението пред Спортния арбитражен съд.

„След решението на ФИФА относно трансфера на Емилиано Сала, Кардиф ще обжалва пред Спортния арбитражен съд. Клубът е изключително разочарован от решението и смята, че комисията е достигнала до него без да вземе под внимание пълната документация, предоставена от Кардиф. Независимо от това съществуват ясни доказателства, че трансферното споразумение никога не е било сключено с многобройни договорни изисквания, поискани от Нант, като по този начин го прави недействително“.

„Ще апелираме пред КАС в търсене на решение, което счита всяка една релевантна договорна информация и осигурява яснота в пълната законова ситуация между двата клуба. Проблемът е сложен, защото включва както граждански, така и криминални разглеждания в Обединеното Кралство и чужбина, които вероятно ще повлияят на валидността на трансфера. Следователно е важно да се стигне до справедлива оценка предвид предоставената информация по случая“, сподели говорител на Кардиф. /БГНЕС