Капитанът на Ливърпул - Джордан Хендерсън, е приел предложението на Ал Етифак да премине в саудитския клуб, твърди трансферният експерт Фабрицио Романо. Сега двата клуба трябва да се споразумеят за сумата по прехвърлянето за халфа.

Ливърпул няма желание да остави своя капитан да си тръгне без пари, тъй като има още две години от настоящия си договор с „червените“. На „Анфийлд“ обаче очакват сума доста над тези 10 милиона паунда, за които се твърдив последните дни, предвид опита на Хендерсън, статута ву на английски национал и превъзходното физическо състояние.

Според Романо, вече има принципна договорка между Хендерсън и Ал Етифак, където треньор е легендата на мърсисайдци – Стивън Джерард. Очаква се 33-годишният халф да получава по около 700 хиляди паунда заплата на седмица. Днес Хендерсън е разговарял и с мениджъра Юрген Клоп, който е дал одобрението си за подобен ход.

В същото време се очаква Ал Итихад да предложи около 40 милиона паунда и за Фабиньо, след като е получил одобрителни отговори от представителите на бразилския национал.

Ливърпул вече започна с обновяването на халфовата си линия и привлече Алексис Мак Алистър от Брайтън и Доминик Собослай от РБ Лайпциг, а се твърди, че води преговори и за трансфер на Ромео Лавия от Саутхемптън.