Капитанът на Фейеноорд Оркун Кокджу беше категоричен и не носи шарена капитанска лента по време на неделния сблъсък с АЗ Алкмаар в неделния следобед.

Преди дуела между двата тима социалните мрежи на Фейеноорд написаха, че самият футболист е отказал да е съпричастен към хомосексуалното общество. „Реших да не нося такава лента в този кръг. Смятам, че уважавам всички, независимо от религия, произход или предпочитанията“.

„Всеки е свободен да прави каквото му харесва и да се чувства добре, но поради моите религиозни убеждения вярвам, че не е нужно да го правя това нещо.

„Не се чувствам комфортно да нося такава капитанска лента и навярно някои хора са разочаровани от това мое намерение, но се надявам изборът ми да бъде уважен“, коментира лидерът на Фейеноорд.

Цветната лента се носи с цел да се изрази подкрепа към LGBTQ+ общността и е с цел да се популяризира още повече преди Световното първенство, което започва след малко повече от месец. Капитанът на Англия – Хари Кейн, също ще носи такава лента на ръката си по време на Мондиала.