Бившият национал на Русия и крило на Манчестър Юнайтед Андрей Канчелскис сподели мнението си за моментната ситуация в тима на „червените дяволи“ и мениджъра на тима Луис ван Гаал.

В момента Канчелскис е в България като треньор на руския Соларис, който в неделя ще изиграе контрола с Черно море.

Руснакът остави своята следа на Острова през 90-те години и началото на новия век, когато игра за Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Евертън и Глазгоу Рейнджърс. Той продължава да бъде единственият футболист в историята, който е вкарвал гол в дербитата на Манчестър, Мърсисайд и Глазгоу.

„Ван Гаал не разбира къде е попаднал. Дълго време залагаше на схема с трима защитници, докато в Англия по традиция се играе с четирима в отбрана и с много атаки по крилата. Той просто не разбира философията на Манчестър Юнайтед и английския футбол“, коментира Канчелскис.

В последните години той е известен и с противоречивата си репутация. „Сигурно сте чували за мен, че съм свързан с мафията и непрекъснато стоя по казината. Мога да ви уверя, че това не е така“, каза още руснакът.

Очаквайте и останалата част от интервюто с ексцентричния Андрей Канчелскис в каналите на „Нова Борудкастинг Груп“ и Gong.bg, в което той говори за престоя си в Англия, световната квалификация на Русия с България през 1997 и други любопитни неща.