Бившият капитан на италианския национален отбор Фабио Канаваро сподели, че един ден иска да застане начело на клуб от Висшата лига. В момента 46-годишният Канаваро води китайския елитен Гуанджоу Евъргранде, но следи с интерес първенството на Англия.

"Надявам се един ден да работя във Висшата лига. Гледам всички мачове от първенството и харесвам културата и футбола в Англия. Сега съм в Китай и се опитвам да усъвършенствам моята система и идея за футбол. Намирам се в един от най-добрите азиатски отбори, но, разбира се, бих искал да работя в Европа в бъдеще. Искам да пробвам предизвикателството на европейския футбол", коментира Канаваро.

"Харесвам манталитета на Клоп, но в същото време харесвам и подхода на Пеп към футбола, защото винаги трябва да има интензитет, с топката и без нея. Трябва да контролираш мачовете, за да печелиш. Аз имам своя собствена система и се надявам един ден да я видите", допълни носителят на Златната топка за 2006 година в интервю за Скай Спортс.

Канаваро разкри, че животът в Китай постепенно се нормализира след дългата битка с коронавируса. "Животът тук започва да се връща към нормалното. Щастлив съм, защото се борим с COVID-19 от много време. Ситуацията в Китай е много по-добра. Съжалявам за положението в Европа. Хората трябва да бъдат внимателни и да излизат от вкъщи, само когато се налага", каза той. 

Канаваро сподели, че е изпратил съобщение на Върджил ван Дайк, за да го поздрави за второто му място в класацията за Златната топка и заяви, че Ливърпул ще бъдат достойните победители във Висшата лига.

„Ливърпул имаше невероятен сезон и заслужават да спечелят и празнуват титлата. Но сега сме в тази ситуация и е жалко за тях. Писах на Ван Дайк, за да го поздравя за миналия сезон, но като защитник е трудно да спечели Златната топка. Не е нужно да имаш страхотно представяне и да печелиш трофеи. Трябва да имаш късмет, за да нямаш нападатели пред себе си като Кристиано Роналдо и Лео Меси. Това е ключът. Ако имате двамата мачът започва с 1:0 за вас. Но много уважавам Мохамед Салах. Много се промени в Ливърпул. През последните три години беше като машина. Той е играчът, който всеки треньор би искал да тренира, защото може да се защитава и атакува. Салах оставя всичко на терен. Никога не се отказва“, каза италианецът.

Той сподели и кой е по-добър Марадона или Меси, защото имаше късмета да играе и с двамата.

„Много уважавам Меси. За новото поколение той е един от най-добрите. Но Марадона е различен, защото футболът тогава беше различен. Ритаха го много, но той винаги контролираше топката и бе труден за опазване. Меси е на върха, но Марадона е друг свят. Никога не го сравнявам с други играчи. Никога не съм наблюдавал Пеле, но гледах Марадона в продължение на седем години. Всеки мач. Той не е един от най-добрите, а е най-добрият“, заяви Канаваро.