Португалски актьор, живеещ в Берлин, се превърна в едно от най-популярните лица сред футболните фенове в последните 24 часа.

А причината затова е забавна шега, довела до заблуда сред почти всички. Португалецът, който в Instagram се назовава "Алваро Оливейра", се превърна в абсолютен хит и обект на подигравки заради факта, че поне според Instagram, привърженикът на Бенфика е пътувал от Лисабон, за да наблюдава мача на своя любим отбор срещу Айнтрахт. Само че се озовал във Франкфурт на Одер вместо във Франкфурт на Майн.

Снимката му пред табелата на "грешния" Франкфурт стана абсолютен интернет хит още преди началото на мача, а след него още повече.

Само че по-наблюдателни хора усетиха, че има нещо нередно - акаунтът на "Алваро Оливейра" е създаден веднага след тегленето на жребия, противопоставил Бенфика и Айнтрахт, а освен това някои от снимките са от преди няколко години и са дело на други хора.

И така истината излезе наяве! "Алваро" всъщност се казва Марсело Родригес. Той е 29-годишен актьор и действително е роден в Лисабон. Само че изобщо не е футболен фен и комичната грешка с Франкфурт на Одер всъщност е добре планирана ПР-акция. Тя е дело на списанието "11 Freunde", което използва Родригес за своята идея, с която да промотира новия си брой.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

One of the few magazines you can trust. @11freunde

A post shared by Álvaro Oliveira (@alvaroslb1994) on

В сряда цял екип е придружил младия актьор до Франкфурт на Одер за заснемане на превърналата се в световно достояние лъжа.

"Ставаше дума за много импровизация, забавлявахме се доста", споделя живеещият от 9 месеца в Берлин Марсело.

А целта бе постигната - историята с объркания град бе разказана по цял свят само за броени часове. Самият той не може да повярва на случилото се. До момента Марсело не е имал особен успех като актьор, но изведнъж един куп медии искат да се свържат с него.

"Доста съм стресиран, в момента има много обаждания и имейли", разказва той, макар и да не може да си обясни случилото се. "Самият аз изобщо не съм футболен фен, не гледам. За съжаление в днешно време хората с удоволствие се присмиват на другите."

"Невероятно е как толкова малка история за заблудил се човек може да бъде открита от читателите в цяла Европа."

За него това е доказателство, че когато става дума за футбола, хората не се интересуват за детайлите.