Нападателят на ЦСКА – Жорди Кайседо, реализира единственото попадение за Еквадор при загубата с 1:3 от Парагвай в световна квалификация. Таранът се разписа от дузпа w 85-ата минута. Въпреки загубата обаче, тимът на Еквадор се класира за световните финали, заемайки третата позиция в КОНМЕБОЛ.

За Парагвай пък това бе едва трети успех в квалификациите, който им отрежда едва осмото място в крайното класиране и „гуараните” пропускат финалите в Катар.

Още през първото полувреме домакините реализираха два гола, с които до голяма степен предрешиха крайния победител в срещата. Роберт Морлес откри резултата още в 10-ата минута на срещата, а късно в добавеното време на първата част, Пиеро Инкапе реши да връща топката към своя страж и си реализира нелеп автогол.

През второто полувреме Парагвай вкара трети гол чрез Мигел Алмирон в 54-ата минута. Пет минути преди края Кайседо, който се появи на терена като смяна, реализира от бялата точка. Малко по-късно Парагвай остана с човек по-малко на терена, след като Риверос получи втори жълт картон, но това не се отрази на крайния резултат в срещата.