Извадиха първите две деца от пещерата в Тайланд, съобщи представител на местните власти. Медицинските екипи от полевата болница ги преглеждат на място. Две линейки със сирени са напуснали района, в който се провежда спасителната операция и са се отправили към близката болница, съобщава NOVA

Припомняме, че спасителната операция започна тази сутрин в 10 часа местно време (6:00 часа българско време). Водолази и специални части участват в извеждането на 12-те деца футболисти и треньора им от пещерата, в която останаха блокирани под земята от 23 юни.

Момчетата влезли в нея, за да  отпразнуват рождения ден на едно от тях. Ден преди спасителната операция да започне, децата изпратиха писма до роднините си, в които пишеха на близките им не трябва да се притесняват за тях. Едно от децата написа, че иска пържено пиле, когато излезе. Друго помоли учителите да не му дават толкова домашни. 

Писмо написа и учителят на момчетата, в което той се извинява на родителите им и обещава да направи всичко по силите си, за да им помогне.