36-годишният Томас Вермален изненадващо за мнозина реши да сложи край на състезателната си кариера и веднага влиза в треньорската професия. Той ще бъде помощник-треньор на националния отбор на Белгия и част от щаба на селекционера на Червените дяволи Роберто Мартинес, съобщава сайтът sporza.be.

На 1-и февруари Вермален става свободен агент, тъй като на тази дата приключва договорът му с японския Висел Кобе. Причината за решението му да сложи край на кариерата толкова рязко остава загадка за момента, макар на 36 години това да изглежда по-скоро логична стъпка. Но самият футболист не беше обявил за такова решение.

Според същата медия, макар и на 36 години, доста клубове в родината му биха имали интерес да го ангажират.

Съпругата му - британката Поли Парсънс обаче винаги е имала тежест при взимането на решения от Вермален, а тя обясни преди дни пред женско списание, че вече не й се пътува по различни точки на земята. След като е живяла в Барселона, Рим по време на периода му в Рома и сега в Япония, госпожа Парсънс-Вермален определено става придирчива.

Преходът за него ще бъде доста лесен, тъй като той е записал треньорската школа от март 2020-а година насам.

Още повече, че Шон Малоуни напусна белгийския национален отбор и стана мениджър на шотландския Хибърниън. И плюсовете за Вермален са няколко. Роберто Мартинес го познава отлично като футболист, а самият Вермален пък познава доскорошните си съотборници от съблекалнята.