Огромен скандал избухна в навечерието на финалите за купата на африканските нации. Националният отбор на Габон може да бъде изхвърлен от турнира заради нападателя на Цървена звезда -  Гелор Канга. 
 
Футболната федерация на ДР Конго твърди, че Канга, който по документи е роден на 1 септември 1990 година в Габон, се е появил на този свят 5 години по-рано в ДР Конго, а истинското му име е Киако-Киако Киангана. Освен това конгоанците казват, че майката на футболиста е починала през 1986 година, много преди официалната му дата на раждане.
 
Ако се окаже вярно, че Канга и излъгал, има опасност Африканската футболна асоциация да изхвърли Габон от турнира. Нападателят на Звезда има 64 мача за националния отбор на Габон.
 
Канга има два престоя при "звездашите", където кара 7-ия си сезон и дори има сръбско гражданство. Той е играл още за руския Ростов и Спарта Прага. Трансферната му цена е 1,5 милиона евро. 
 
През 2016 г. Канга отбеляза страхотен гол във вратата на Лудогорец за 2:2 в Разград в квалификациите за Шампионската лига. Впоследствие Лудогорец отстрани сръбския тим след 4:2 в Белград.