Хърватският национал Иван Перишич си тръгна от Хайдук Сплит със скандал само няколко месеца след емоционалното си завръщане в клуба. Ветеранът се е скарал с треньора Дженаро Гатузо, като италианецът обяви пред медиите, че фланговият футболист сам е пожелал да напусне. Новината беше потвърдена и от спортния директор Никола Калинич. 

Според различни информации Перишич има оферта от Барселона, поради което е пожелал да си тръгне. Други медии твърдят, че предложение е от Севиля. 

Феновете на Хайдук реагираха гневно на новината и засипаха Перишич с обиди в социалните мрежи. . 

35-годишният футболист говори пред "Далматински портал" за решението си да напусне Хайдук. “Върнах се в Хайдук с надеждата, че заедно ще осъществим мечтата да спечелим титлата. Имах изгоден договор с Тотнъм и, дори и контузен, получи оферта от голям европейски клуб, където щях да разполагам с фантастични условия за рехабилитация. Вместо да приема, откликнах на поканата на ръководството и феновете на Хайдук. Оставих семейството си, което живее в чужбина, за да помогна на Хайдук да стане шампион и да играе в Шампионската лига. Излязох на терена срещу Динамо Загреб, независимо че лекарите ме предупредиха, че рискувам това да е краят на кариерата ми. Дадох всичко от себе си, а сега някой дойде и ми каза, че няма нужда от мен”, заяви Перишич.

Заплатата на хърватина в Хайдук беше 1 евро на месец.