Новият старши треньор на Университатя (Крайова) Ивайло Петев ще вземе със себе си в румънското първенство трима души, които са работили с него в Лудогорец, а също така и в националния отбор на Босна и Херцеговина, съобщи самият той. Става дума за треньорът на вратарите Ади Адилович, помощникът Адмир Козлич, както и един видеоанализатор.

Българският специалист, който днес беше представен пред медиите в Румъния, се изказа ласкаво и за феновете на Университатя (Крайова), а също така обясни колко впечатлен е бил от атмосферата на стадион "Йон Облеменко" в градското дерби през уикенда. То противопостави Университатя (Крайова) и ФК У 1948 (Крайова) и завърши 1:1, въпреки че новият отбор на българина игра 15 минути с човек повече. В града има разделение, тъй като и двата клуба претендират да са наследници на оригиналния Университатя, фалирал през 2013-а година. Феновете в града подкрепят почти поравно и двата отбора. Средната посещаемост е 6000 души на мач, а стадион "Йон Облеменко" се поделя за домакинствата.

Любопитното е, че една от големите футболни звезди на Балканите в момента – босненският нападател Един Джеко, се включи в съблекалнята на Университатя (Крайова) и вчера е представил българския специалист. Той е позвънил на телефона на колегата си от националния отбор на Босна и Херцеговина Елвир Колич и е разказал пред румънците за Петев. Петев и Джеко са в отлични отношения от съвместния им престой в националния отбор на Босна и Херцеговина. Под ръководството на бившия наставник на Лудогорец играчите от бившата югославска република спечелиха групата си в Лигата на Нациите и си гарантираха минимум плейоф за място на Евро 2024.

За Ивайло Петев Университатя (Крайова) ще бъде общо осми клубен отбор, на който той застава начело. До момента е водил досега Любимец, Лудогорец (на два пъти), АЕЛ Лимасол, Динамо Загреб, Омония Никозия, Ал-Кадисия (Саудитска Арабия) и Ягелония (Бялисток, Полша)./БТА