Българинът Ивайло Петев в момента е най-добре платеният треньор в Суперлигата на Румъния. Заедно с още трима души от екипа му в Университатя Крайова печели 30 000 евро, пише сайтът playsport.ro.

Информацията е на базата на варианта Адриан Муту да се върне в румънското първенство, ако приеме офертата да стане треньор на ЧФР Клуж. Изданието обаче не уточнява от тези 30 хиляди евро каква сума отива в сметката на Петев и какво получават асистентите от екипа му.

Муту до миналата година беше мениджър от английски тип на Рапид (Букурещ), резултатите в края на сезона не бяха никак добри, но той се радваше на завиден комфорт. След това се премести в най-популярния отбор в Азербайджан - Нефтчи (Баку) , но изкара до декември.

След като реши да уволни италианеца Андреа Мандорлини - Нелу Варга, собственикът на ЧФР Клуж, в момента преговаря с Адриан Муту, според изданието. Дискусиите са по въпроса за договор за година и половина или до края на сезон 2024/25. Предложената заплата на Муту е 15 000 евро. Подобна заплата има и треньорът на Рапид - италианският наследник на Муту, Кристиано Бергоди. А Мандролини научи съдбата си след неочакваната загуба от застрашения от изпадане Ботошани с 0:1.

Пролетният полусезон не започна добре не само за ЧФР Клуж, но и за Университатя (Крайова). Отборът от Бание отстъпи у дома с 1:2 на шампиона Фарул (Констанца), макар че цяло второ полувреме доминираше. Петев след мача се оплака, че футболистите му са допуснали стари слабости, които трябва вече да се изчистват.

След 22 кръга в румънското първенство начело в класирането е ФКСБ с 47 точки, а преднината им от следващите пет отбора е между 11 и 14 точки. 2-и и 3-и с по 36 точки са ЧФР Клуж и Рапид (Букурещ), Университатя (Крайова) е на 4-о място с 34. Сепси и Фарул са с по 33 веднага след това.