Футболистът на Реал Мадрид Лука Модрич е получил две конкретни предложения, за да напусне „Лос Бланкос“ след края на сезона. Както е известно, договорът на 36-годишния полузащитник изтича през лятото и той може да стане свободен агент.

Ръководството на столичани обаче се опитва да го убедят да преподпише, но хърватинът не бърза да дава окончателен отговор и изглежда иска да изчака и да види всички опции, които ще има пред себе си.

Журналистът Серхио Сантос твърди, че с представителите на Модрич са се свързали с италианския Ювентус и неназован клуб от Катар. И двата тима са дали заявка, че искат да привлекат световния вицешампион като свободен агент след края на сезона.

Катарците вероятно ще опитат да изкушат Модрич с огромна заплата, а Ювентус едва ли ще може да му предложи толкова висока заплата, но пък торинци градят сериозен проект и се очаква през следващия сезон да се завърнат както в битката за Скудетото, така и в борбата за Шампионската лига, което може да убеди Модрич да премине на „Алианц Стейдиъм“.

Към момента обаче играчът не бърза да взима крайно решение и ще изчака края на сезона, за да предприеме следващата крачка.