Тленните останки на Краля на футбола Пеле може да бъдат ексхумирани заради спор за бащинство. Причината - 60-годишна жена, която твърди, че е дъщеря на футболната легенда, информират бразилските медии. Мария до Сокоро Азеведо е наела адвокат да направи всички постъпки пред властите почти пет години след завеждането на делото си за бащинство.
 
Говореше се, че приживе Пеле е дал съгласие да се направи ДНК тест, с който да бъде доказана истината. Преди кончината му обаче подобно изследване така и не бе направено.
 
Самият Пеле официално е признал бащинство на 7 деца, на които завеща 60 процента от наследството. 30 процента са за съпругата му Марика Аоки, а останалите 10 процента - за двамата му внуци.
 
Интересното е, че завелата дело Мария до Сокоро Азеведо твърди, че не претендира за част от наследството на Пеле, което се оценява на 78 милиона долара. Тя просто иска истината да излязе наяве и твърди, че покойната й майка никога не е казвала на Пеле, че е бременна с детето им след любовна връзка в Сао Луис в бразилския щат Мараняо.
 
Футболната легенда, който почина на 82 години на 29 декември 2022 г. в болница в Сао Пауло след дълга битка с тумор от дебелото черво, признава възможността да има друго дете в завещанието си.
 
Сега всичко е в ръцете на съда, който трябва да се произнесе относно искането на ексхумация. Адвокатът на семейството на Пеле - Аугусто Милиоли, обаче побърза за заяви, че семейството му ще оспори всяко подобно разпореждане, което ще оскверни паметта на футболната легенда.