Казахстанският Иртиш, воден от българския специалист Димитър Димитров-Херо, приключи евроучастието си с поражение от сръбския гранд Цървена Звезда. Насред "Мала Маракана" съставът на Херо загуби с 0:2 и с общ резултат 1:3 напуска надпреварата в Лига Европа. 

Тимът от Павлодар поне може да се похвали с един отстранен съперник това лято. За нещастие на българските фенове, това беше русенският Дунав, отстранен в първия предварителен кръг на турнира. 

Сърбите взеха инициативата от самото начало и рано-рано стигнаха до така необходимото им попадение. Още в 10-та минута холандецът Мичел Доналд реализира за 1:0 и на практика даде огромното предимство на тима си. 

До края на мача Иртиш рядко атакуваше, а всичко за тима на Херо рухна четвърт час преди края. Тогава Славолюб Сърнич се разписа за 2:0 след страхотен пас на Бранко Йовичич и всичко приключи. 

Така Цървена Звезда се класира за третия квалификационен кръг на Лига Европа, където обаче го чака изключително тежка задача. Там сърбите ще се изправят срещу чешкия Спарта Прага.