Футболистът на Аякс Жоел Велтман се прочу в негативна светлина с изключително неспортсменска постъпка по време на мача срещу Спарта Ротердам.

Изключителен момент на неспортсменство

По време на една от атаките на тима от Амстердам, централният бранител получи топката отдясно, докато в същото време негов съотборник се превиваше на терена. Велтман реши да се възползва от този факт и привидно спря на място, показвайки на притичалия към него футболист на Спарта какво се случва зад него.

Иван Калеро спря и се обърна към падналия на земята футболист, а в същото време Велтман пое топката и проби по дясното крило и центрира в наказателното поле.

След двубоя логично Велтман бе попитан за тази ситуация, но по никакъв начин не се разкая за случилото се.

"Просто действах умно. Бертранд падна на земята и си помислих, че мога да използвам тази ситуация в моя полза. Престорих се, че ритам топката извън игра, но когато съперникът ми погледна назад, просто минах покрай него", заяви холандецът.

"Знам, че може би не беше най-красивото нещо, но просто беше умно, нищо повече. Мога добре да се посмея. Съотборниците ми ми казаха в съблекалнята, че биха ме изритали здраво, ако го бях направил срещу тях...но какво щеше да стане, ако след центрирането беше станал гол? Голът си е гол!"

"Мисля, че хората преувеличават ситуацията. Не беше да излизам един на един срещу вратаря след това."

"Какво бих направил, ако аз бях в такава ситуация? Винаги чакам топката да е извън игра. Нямаше да седя и да гледам назад. Не беше най-умното нещо. Но нека не го превръщаме в нещо голямо. По-добре е да се смеем, отколкото да го превръщаме в него голямо. Няма да го направя отново, защото не мисля, че ще проработи отново."