Бъдещето на нападателя Ромелу Лукаку е на път да се изясни. Интер иска да задържи белгийския национал, който е собственост на Челси, а такова е желанието и на самия футболист. В сряда вечер „нерадзурите“ са изпратили нова оферта за закупуването на нападателя. Според трансферния експерт Фабрицио Романо, предложението е на стойност 30 милиона евро и включва определени бонуси. Първата оферта беше за 25 милиона и Челси я отказа.

Малко е вероятно обаче от „Стамфорд Бридж“ да отговорят положително и на новото предложение. „Сините“ настояват да получат 45 милиона евро, а Интер няма намерение да плаща повече от 35 милиона.

Както е известно, Челси привлече Лукаку именно от Интер през 2021-а година, като даде внушителните 115 милиона евро. Белгиецът не успя да се наложи в състава и година по-късно Интер го взе под наем за 8 милиона. От Челси не са склонни отново да преотстъпят тарана.

Лукаку има вариант да премине и в клуб от Саудитска Арабия, но вече е изразил желанието си да играе единствено в Европа и то за Интер. На масата има оферта от Ал Хилал, докато са водени разговори и с Ювентус. Челси продължава да преговаря и с трите клуба. По-рано се появиха информации, че нападателят е готов да намали възнаграждението си с 1 милион паунда годишно, за да играе отново в миланския гранд. 

„Миналото лято направихме всичко възможно да доведем Лукаку в отбора. Сега се опитваме да го вземем за постоянно. Всички знаят колко важен е той за нас”, коментира наставникът на Интер Симоне Индзаги.