Отборът на Интер Маями се върна на победния път след равенството в последния си мач от МЛС. Този път Лионел Меси и компания победиха с 3:1 Лос Анджелис ФК - новият отбор на Филип Кръстев. Българският национал обаче се появи в игра чак в 81-ата минута.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Лео Меси не успя да се разпише в двубоя, но се отчете с две асистенции. Още в 14-ата минута Интер Маями поведе след страхотен гол на Факундо Фариас, който едва ли не скочи на шпагат, за да стигне до пас в наказателното, а по този начин от земя успя да прати топката в далечния ъгъл на вратата. Тя срещна и страничния стълб преди да се озове в мрежата.

В 51-ата минута страхотна комбинация между бившите съотборници в Барселона - Бускетс, Меси и Алба, доведе до удвояване на резултата. Лионел Меси изведе Алба сам срещу вратаря на Лос Анджелис, който бе преодолян за 2:0.

Точка на интригата сложи Леонардо Кампаня, който се появи в игра през 74-ата минута, а девет по-късно също се разписа. До гола се стигна след колеблива игра на домакините в средата. Меси стигна до топката и напредна, след което пусна към свободния Кампаня, а той по земя прати топката в мрежата.

В самия край на редовното време все пак Лос Анджелис успя да върне попадение, а то бе дело на защитника Райън Холнгсхед. Карлос Вела изпълни ъглов удар и намери бранителя, който с глава прати топката в мрежата, след като тя срещна страничния стълб и не остави шансове на стража на гостите.

Така Интер Маями взе трите точки и се намира на предпоследното 14-о място в Източната конференция на МЛС, но с два мача по-малко. Лос Анджелис ФК пък остава на третото място в Западната конференция с 40 пункта.