Американският Интер Маями е готов да предложи на Лионел Меси дял от капитала на клуба, за да го убеди да премине отвъд Океана през лятото, въпреки че предпочитанието на аржентинеца е да остане в Европа до Копа Америка през 2024-а година, за да се опита да спечели Шампионската лига за един последен път. Въпросът е дали това ще се случи с екипа на сегашния му тим Пари Сен Жермен или в друг клуб, тъй като ръководството на Барселона започва офанзива за 35-годишния си бивш капитан.

Меси има опцията да удължи настоящия си контракт с ПСЖ с още 12 месеца при същите финансови условия, но към момента той отлага решението си, тъй като иска да разбере какво ще предложи проекът на клуба за следващия сезон. ПСЖ все още не може да каже на обкръжението на аржентинеца ще има ли нов треньор отбора или как ще изглежда състава, на фона на очакванията, че ще трябва да продадат играчи, за да не срещнат проблеми с финансовия феърплей. Меси е обявил на столичния клуб, че ще вземе решение, след като получи уверения по тези въпроси.

БГНЕС
19 снимки

Въпреки че Барселона се ослушва да си върне своята легенда, The Independent твърди, че лидерът в испанското първенство все още дори не се е свързал с него, камо ли да са направили конкретно предложение. Смята се, че каталунският клуб няма финансовата мощ за подобен ход. Треньорът на каталунците - Шави Ернандес, е в постоянен контакт с бившия си съотборник, но все още от клуба не са предприели нещо официално.

Единственият разговор, който бащата и агент на Меси – Хорхе, е имал с президента на Барселона Жоан Лапорта през последната година, е била 20-минутна среща относно плановете за отдаване на почит към играча, преди той да напусне Европа. Освен това има усещането, че предвид последните няколко сезона Меси има по-големи шансове да спечели Шампионската лига отново в ПСЖ, отколкото в Барселона.

Изглежда, че проектът на собствениците на френския шампион в Катар остава най-добрата опция за Меси, тъй като предлага най-голям шанс за спечелване на ШЛ. Саудитският Ал Хилал вече предложи над 400 милиона евро годишна заплата, където вече играе и Кристиано Роналдо с екипа на Ал Насър. Идеята е да се създаде шум около Саудитската Про Лига, която да бъде добра реклама за кандидатурата на страната да прием Световното първенство през 2030-а година.

В момента обаче Меси не е склонен да приеме подобна оферта, тъй като иска да спечели още една Шампионска лига, която да добави към наследството си след Световното първенство.

Ако обаче се стигне до момента, в който в Европа да няма подходящи оферти, то Интер Маями са готови да се надпреварват с Ал Хилал. Притежаваният от Дейвид Бекъм франчайз е готов да предложи на аржентинеца дял от капитала на клуба, за да се присъедини още през това лято.