Критиките в социалните мрежи към президента на ФИФА - Джани Инфантино, го накараха да направи коментар за селфито до ковчега на Пеле. Главата на Световната футболна централа даде доста съмнително обяснение, като сподели, че е „искал да помогне на приятели и съотборници“ на Краля на футбола.

„ Току-що се завърнах от пътуването си до Бразилия, където имах привилегията да присъствам на красивото отдаване на почит към Пеле, което се проведе във Вила Белмиро, Сантос. Разтревожен съм да науча, че съм бил критикуван за това, че съм си направил селфи и снимки по време на вчерашната церемония...Бих искал да поясня, че за мен беше чест, че съотборниците и членовете на семейството на великия Пеле ме попитаха дали мога да направя няколко снимки с тях. И разбира се, аз веднага приех“, започна обяснението на швейцаро-италианеца, цитирано от сайта на Джанлука Ди Марцио.

Gulliver/GettyImages
92 снимки

"В случая със селфито - съотборниците на Пеле поискаха да си направят селфи всички заедно, но не знаеха как да го направят. Така че, за да помогна, грабнах телефона на един от тях и щракнах снимката на всички ни за него".

„Ако помощта към съотборник на Пеле създава критики, аз съм щастлив да ги приема и ще продължа да бъда полезен, когато е възможно. Помагам на онези, които са допринесли за написването на легендарни страници на футбола. Изпитвам толкова голямо уважение и възхищение към Пеле и към тази церемония вчера, че никога не бих направил нещо, което би било неуважително по какъвто и да е начин. Надявам се, че всеки, който е публикувал или казал неща, без да знае и без да търси информация, да има благоприличието и смелостта да признае, че е сгрешил. Нека поправи това, което е казал", завърши Инфантино.