Легендарният испански футболист Андрес Иниеста играе за японския Висел Кобе и продължава да впечатлява, макар вече да е на 37-годишна възраст.

Годините не пречат на халфа да е загубил от блясъка си на терена, но освен футбола, той гради имидж и на други нива от живота.

БГНЕС
7 снимки

Списанието Forbes публикува листа на 10-те най-добре платени футболисти, като Иниеста е седми, а на година печели по средно 30 милиона евро.

Иконата на Барселона, според изданието, получава 90% от годишния си приход от футбола, като останалите 10% са от спонсорски договори. Иниеста има договор с Asics и Нисан, а също така е лице на мобилния гигант, на който собственик е президентът в клуба му от Азия – Хироши Микитан.

86 снимки

Най-новият договор на Иниеста с Висел Кобе е на стойност 25,5 млн. евро на година, като това са без бонусите от футболния клуб.

Халфът, който имаше легендарен дует с Шави в Барселона, също така е партньор на Жерар Пике в няколко бизнеса, а също така има и винарна, която носи неговото име. Според испанските издания шефът на Висел Кобе дори лично е популяризирал винената фирма на Иниеста в Япония, за да я обвърже с клуба и футболиста.