Бившият защитник на Рейнджърс Джовани ван Бронкхорст е в списъка с кандидати за наследник на Стивън Джерард като мениджър на „Айброкс“.

Разговорите с кандидатите ще започнат този уикенд, като търсенето ще бъде водено от спортния директор на шотландския шампион Рос Уилсън. Според информациите, грандът от Глазгоу е имал списък с опции преди напускането на Джерард в посока Астън Вила, но няма да бърза с назначението на нов специалист, тъй като се търси правилният човек за поста.

Ван Бронкхорст, който игра още за Арсенал, Барселона и Фейенорд, е склонен да поеме отбора и миналия май заяви за Sky Sports, че „ще бъде голяма мечта“ да води един от бившите си клубове. Той изведе Фейенорд до триумф за Купата на Нидерландия в първия си пълен сезон начело, преди да вземе и титлата на Ередивизи през следващата кампания – първата за клуба от 18 години насам. Ван Бронкхорст отиде впоследствие в китайската Суперлига, където води Гуанджоу Сити – след завършек на 11-о място, той се оттегли от отбора и се завърна при семейството си.

Ван Бронхорст игра за Рейнджърс между 1998 и 2001, печелейки пет трофея, включително две шампионски титли на страната. Джерард напусна шотландския първенец, за да замени Дийн Смит начело на Астън Вила, като се достигна до споразумение за компенсация между 3.25-4 млн. паунда за бившия капитан на Ливърпул и помощника му Гари МакАлистър. Бившият английски национал водеше Рейнджърс от юни 2018-а и изведе клуба до шампионската титла на страната миналия сезон, слагайки край на деветгодишната хегемония на Селтик.