Футболистът на Шапекоензе Алехандро Мартинисио не бе на борда на фаталния полет със съотборниците си в края на ноември 2016-а година. Аржентинецът имаше контузия, която го остави извън групата за първия мач от финала на Копа Судамерикана срещу Атлетико Насионал. И това бе може би най-щастливото му отпадане. Сега Мартинисио е част от новосформирания тим на Шапе.

29-годишният играч не може все още да се отърси от случилото се с колегите му. Той говори при започването на подготовката на новия Шапекоензе, а емоциите бяха водещи във всеки един момент.

„Всичко е много емоционално и много специално. Когато влязох на терена, за да тренирам, всички тези хора, много се развълнувах“, каза аржентинецът.

„Тичахме пет минути и на няколко пъти бях на път да се разплача. Издържах, защото това бе миг на радост, на надежда, но невинаги успявам да се събера“, добави Мартинисио.

„Господ даде слава на тези играчи, защото може би ако бяхме играли и бяхме загубили, всички щяха да забравят за този състав. Сега целият свят знае кои са тези момчета и кой е Шапекоензе – един отбор, който постигна много в последните пет години“, добави футболистът.