След смъртта на един от най-влиятелните агенти в света – Мино Райола, въпросите около неговата агенция започват да набират скорост. Медиите в родната му Италия изредиха няколко имена, които могат да поемат компанията, но най-вероятно наследникът на починалия на 54 години Райола, ще е неговият братовчед Винченцо. Друга информация от Апенините, тази на "Тутомеркато" сочи, че създаденото от Райола агентско бюро, може да има нов член - Златан Ибрахимович.

Волята на семейство Райола, е децата на починалия агент, които сега завършват образованието си, в бъдеще да станат новите фундаментални фигури в бизнеса. Именно заради това фамилията се е обединила около мнението, че Винченцо Райола трябва да бъде глава на компанията. Целта е да се осъществи бъдещата приемственост, за която може да помогне и 40-годишният нападател на Милан.

Фаворит за помощник на Енцо, както е наричан братовчедът на починалия импресарио е Сандро Мартоне. Той е достатъчно близък на семейството и отдавна е централна фигура в бизнеса със сделките. През неговите ръце в последните години преминаха трансферите на Матайс де Лихт в Ювентус и Джанлуиджи Донарума в Пари Сен Жермен.

В последните минути на Ботуша се завъртя информацията, че от идното лято в агенцията може да започне работа, не кой да е, а Златан Ибрахимович. Шведът ще реши своето бъдеще не преди края на сезона. Неговият Милан е начело в таблицата в Серия А с две точки пред градския съперник Интер. По всяка вероятност, ако „росонерите“ вдигнат Скудетото, Ибра ще каже „край“.

Починалият Райола бе един от най-приближените хора на тарана, като двамата работеха заедно близо две десетилетия. Ролята, която може да поеме нападателят в агенцията е по-скоро имиджова, а не управленска. Опитният нападател също е добре познат на фамилия Райола, които го виждат като абсолютен гарант за благосъществуването на семейния бизнес и предстоящото "предаване на властта".

Любопитна подробност, че преговорите за норвежкия нападател Ерлинг Халанд, който вероятно ще подсили Манчестър Сити, са били ръководени от бразилския адвокат Рафаела Пимента. Именно тя направляваше и повечето от договорите, които Пол Погба подписваше през последните години. Със сигурност Пимента остава в правния съвет на агенцията, заедно с друг адвокат – Виторио Риго.

Офисът на фирмата в столицата на Нидерландия – Амстердам, пък ще бъде поверен на Хосе Фортес Родригес. Испанецът е откривател на едни от най-големите нидерландски таланти в последните години, сред които Матайс де Лихт, Дониел Мален, Райън Гравенберх, Калвин Стенгс, Мичел Бакер и Мурон Боаду. Неговата задача ще е да продължи да води подобен род футболисти в агенцията.