Звездата на световния футбол Златан Ибрахимович изненада мнозина с трансфера си в американската Мейджър Сокър Лийг, обличайки екипа на Лос Анджелис Галакси. Първоначално обаче той изрази задоволството си, че ще играе в един от най-космополитните градове в света и в набиращата все по-голяма популярност лига. 

Само няколко месеца по-късно обаче ентусиазмът на шведа изглежда се е изпарил и той за пореден път намекна, че може би бъдещето му не е изцяло свързано с този проект. До края на сезона в САЩ остава малко повече от месец, а той не побърза да обвърже кариерата си с Галакси. 

"Не знам дали оставам тук, това трябва да се обсъди. Трябва да видим какво иска клубът, какво искам аз. Сега обаче не е моментът да говорим по тази тема. Ще видим какво ще се случи", обяви нападателят, който има 17 гола в 22 мача за отбора си. 

Наскоро медиите в родината му обявиха, че той е пред завръщане в родния Малмьо, от който тръгна за големия футбол и от който беше продаден на Аякс. Ибра отговори уклончиво и на този въпрос за предстоящото му завръщане в Швеция. 

"Вижте, аз съм един щастлив човек. Чувствам се добре, много съм силен физически. Единствено имам нужда да вкарвам голове, да печеля мачове и всичко ще е наред", завърши Златан Ибрахимович изказването си пред американските медии.

Само след по-малко от десет дни той ще навърши 37 години, но явно далеч не планира пенсионирането си.