Ветеранът Златан Ибрахимович продължи да изумява с представянето си в Мейджър Лийг Сокър, след като отбеляза хеттрик за изразителната победа на Ел Ей Галакси над Спортинг Канзас Сити със 7:2, която увеличи шансовете на тима да участва в плейофите на първенството.

Гостите от Канзас Сити поведоха с гол Фелипе Гутиерес, но в рамките на по-малко от част играчите на Галакси вкараха седем безответни гола, преди Гутиерес отново да оформи крайното 7:2.

Ибрахимович се отличи с хеттрик за домакините, Себастиан Летге отбеляза два, а Джо Корона и Уриел Антуна се отчетоха с по едно попадение за успеха. По този начин Ибрахимович записа името си в историята на Галакси, като се превърна в най-резултатния футболист на тима в рамките на един сезон с 26 попадения, две повече от постижението на Карлос Руис от 2002-ра година.

Златан вече е само на два гола от лидера в голмайсторската листа Карлос Вела, който играе за градския съперник на Галакси - ФК Лос Анджелис.

"От резултати изглежда, че беше лесно, но не беше така. През второто полувреме се представихме много по-силно. Възползвахме се от възможностите си за гол, това беше ключовото. Имахме нужда от тази победа за нашето самочувствие. Остават ни четири мача и се надявам в тях да се представим по същия начин", коментира след двубоя 37-годишния Ибрахимович. /БГНЕС