Ибра отказал $100 млн. за жълтите стотинки на Галакси

Златан Ибрахимович е отказал невероятна оферта, за да заиграе в Лос Анджелис Галакси. Източник, близък до шведа, е разкрил пред авторитетното издание "Sports Illustrated", че Ибра е предпочел американската авантюра пред такава в Китай за умопомрачителна сума. 

Предложението от неназован клуб от най-многолюдната страна било за дългогодишен договор на обща стойност 100 млн. долара. Но Ибра го отхвърлил веднага и впоследствие се съгласил да отиде в Града на ангелите. 

А там ще получава наистина "жълти стотинки" в сравнение с офертата от Китай. За срока на договора си с Галакси нападателят ще вземе само 3 млн. долара или по 1.5 млн. от валутата на сезон.

Причината за това ниско възнаграждение е в правилата на американската МЛС и първоначалната реакция на агента на Ибрахимович - Мино Райола - била: "Вие сигурно се бъзикате". Но след дълги преговори, продължили осем месеца, той склонил и показал, че на този етап парите не го интересуват. 

Свързани материали

  • Кралят на дебютите - началото в Галакси не е нещо ново за Ибра Кралят на дебютите - началото в Галакси не е нещо ново за Ибра
  • Ибра: Искаха Златан, дадох им Златан! Ибра: Искаха Златан, дадох им Златан!
  • Ибра с разкритие: Исках в Галакси още преди да отида в Юнайтед Ибра с разкритие: Исках в Галакси още преди да отида в Юнайтед
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Златан Ибрахимович Китай Лос Анджелис Галакси МЛС

Други