Треньорът на Ахмат - Яя Туре разказа за трудностите, които среща в Грозни. От лятото 38-годишният бивш футболист на Барселона и Манчестър Сити е старши-треньор на тима от Чечня и се справя доста добре, дори вече говори руски. 
 
"Грозни ми харесва. Градът е доста приятен и приветлив. До хотела, в който живея, има джамия. Всеки петък я посещавам. Баща ми и майка ми ме научиха да вярвам. Много помага. Понякога в трудни моменти се моля. За мен това е много важно. Когато бях футболист, винаги се молех преди мачове. И сега го правя, когато ми предстои нещо важно. 
 
Беше ми много трудно в Барселона, защото живеех много далеч от джамията. А и имаше огромни  задръствания, отнемаше ми час и 45 минути. В Манчестър беше по-лесно, отивах до джамията за  10-15 минути. Освен това в петък аз и моите братя мюсюлмани се молим по едно и също време – в 13:30. Ако го пропуснеш, не е много добре.
 
Чечня се различава доста от Русия и Украйна. Не мога да ходя по шорти например. Затова винаги съм облечен с панталони и чорапи. Веднъж в асансьора исках да прегърна момиче за снимка, но ми беше забранено. А в Европа така се прави. Тук е доста строго. Трябва да свикнете с тези правила, не може да промените нищо", обясни Туре.