След като милиарди се изляха в Манчестър Сити от арабските му собственици, сега подобен златен дъжд е напът да се изсипе и над другия манчестърски гранд - Юнайтед. Според информация на вестник "Сън", "червените дяволи" ше попаднат в ръцете на саудитското кралско семейство. 

Шейх Мохамед бин Салман, който е следващият крал на Саудитска Арабия, е започнал преговори за покупката на клуба с настоящите собственици от американската фамилия Глейзър. Той е готов да предложи за пълния пакет акции феноменалната сума от 3.8 млрд. паунда. 

Очаква се, ако преговорите приключат със сделка, тя да бъде сключена в дните около началото на следващия сезон. Разговорите се водят още от октомври миналата година, а кралската особа иска да разбере дали отборът ще играе в Шампионската лига следващия сезон, преди да направи окончателната си оферта. 

Глейзър със сигурност ще искат да продават при такава цена. Те купиха най-титулувания английски клуб през 2005 г. срещу 800 млн. паунда и стовариха цялата тежест на този дълг върху клуба. Сега те ще направят над 3 млрд. чиста печалба. 

А тази сума, колкото и грандиозна да изглежда, е всъщност само капка в морето за саудитското кралско семейство. Състоянието на шейх Бин Салман и близките му се оценява на феноменалните 850 млрд. долара и такава инвестиция изглежда съвсем разумна на този фон.