Хърватия надви Армения с 1:0 в последния си мач от Група "D" на квалификациите за Евро 2024. Така "шахматистите" успяха да се класират за турнира в Германия, завършвайки на второ място с 16 точки. Турция печели групата, а Армения остава с 8 пункта и на четвърта позиция.


В 19-ата минута Марсело Брозович стреля с глава. Стражът на арменците обаче се намеси добре, за да спаси.

Четири минути след това добра възможност се откри и пред Анте Будимир, но и този удар бе отразен от Чанчаревич.

В 30-ата минута Ливакович пък блесна с намеса, за да откаже Камо Ованесян. Той получи пас в наказателното и стреля под гредата, но хърватския страж се справи отлично.

Пет минути по-късно Борна Соса бе съборен в противниковото наказателно и "шахматистите" имаха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена.

Две минути преди края на първото полувреме именно Соса намери Анте Будимир, който с глава от близка дистанция прати топката в мрежата на гостите.

В 52-ата минута отново Будимир се разписа, но неговият гол бе отменен заради нарушение в атака. 

Йошко Гвардиол си опита късмета в 64-ата минута, стреляйки извън наказателното поле на Армения. Ударът му бе точен, но Чанчаревич отново се намеси.

В 75-ата минута Ловро Маер нанесе топовен шут, който отиваше в десния ъгъл на вратата, но стражът на гостите за пореден път блесна със спасяване.