Бразилските звезди на Шанхай СИПГ Хълк и Оскар поведоха отбора си към лесна победа над аутсайдера Янбин в мач от втория кръг на китайската Суперлига. Фаворитите, водени от Андре Вияш-Боаш, надделяха с 2:0 над този опонент.

Те имаха надмощие през целия двубой, но се скъсаха да пропускат пред вратаря Чъ. Хълк беше най-деен в пропиляването на възможностите преди почивката.

Но се реабилитира в 42-та минута, когато направи страхотен пробив отляво на наказателното поле, с един финт литна двама китайски защитници и сервира топката пред голлинията на Лю Венджун, който откри резултата.

Това съвсем успокои играчите на Шанхай СИПГ и след почивката те играха предимно за публиката. Нужен им беше втори гол, само за да убият интригата и те го постигнаха сравнително бързо.

В 58-та минута Оскар намери перфектно Ву Лей в наказателното поле сам срещу вратаря и китаецът с прецизен удар покрай вратаря Чъ успя да удвои резултата и да подкове победата.

До края имаше още интересни ситуации пред вратата на Янбин, но звездите на Шанхай СИПГ не ги реализираха и това 2:0 се оказа крайният резултат в срещата.

След него момчетата на Вияш-Боаш имат вече 6 точки в актива си след два мача и засега са временно на върха с голова разлика 7:1. Янбин е в долната половина само с една точка от два мача.