Младата сензация Ерлинг Холанд има нов клуб! И противно на всички очаквания, той не е нито Ювентус, нито Манчестър Юнайтед, които бяха готови да се избият за подписа му. Норвежецът избра да се обвърже с... Борусия Дортмунд!

По този начин младият ас, който до днес носеше екипа на РБ Залцбург, не просто изненада, но директно шокира футболната общественост, която очакваше през януари той да е част от някой от най-големите клубове на Стария континент. 

По традиция трансферната сума не беше оповестена, а вестфалците обявиха единствено за колко години е подписал - до лятото на 2024 г. Информацията, прокрадваща се в медийното пространство навсякъде из Европа обаче сочи, че от Дортмунд са броили на братския отбор на РБ Лайпциг 25 милиона евро.

На "Сигнал Идуна Парк" той ще получава седмична заплата от около 150 000 евро. 194-сантиметровият нападател е в убийствена форма досега през сезона с 28 гола в 22 мача във всички турнири, включително и 8 попадения в Шампионската лига.

Кариерата на Холанд започва в норвежкия Брине, преминава през Молде и РБ Залцбург, за да се стигне до трансфера в Германия. Мощният атакуващ футболист вече е и национал на страната си, след като дебютира за Норвегия на 5 септември тази година срещу Малта.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🤝 Welcome to #bvb, @erling.haaland! Happy sunday, Borussen! 🖤💛

Публикация, споделена от Borussia Dortmund (@bvb09) на