19-годишният Енес Юнал е един от най-големите таланти на турския футбол.

Собственост на Манчестър Сити и изпратен да играе под наем в холандския Твенте, нападателят скоро може да се завърне на Острова, ако продължава да се развива с темповете, с които го прави този сезон.

Юнал привлече вниманието на скаутите от цяла Европа още с изявите си в юношеските формации на Бурсаспор, където вкара невероятните 182 гола в 110 мача за втория тим на клуба. На 17 години той дебютира при мъжете, а вниманието на Сити бе заковано от 24 попадения в 25 мача с юношеския национален отбор на Турция.

Енес е най-младият играч, вкарвал в турската Суперлига, на 1 август 2013-та, едва 16-годишен.

ГЛЕДАЙ ХОЛАНДСКАТА ЕРЕДИВИЗИ В ЕФИРА НА MTEL SPORT 1!

Женската половина на футболните агитки не пропуска да забележи прилика, може би само в прическата, с актьора Джони Деп, докато футболните специалисти го оприличават по стил на игра на Златан Ибрахимович.

Откакто играе под наем за Твенте, Енес има 11 попадения, което го прави втори в класацията на голмайсторите в Холандия.

Юнал е мощен, много подвижен и техничен за ръстта си - 185 сантиметра. Най-силната му черта според скаутите обаче е характерът на тийнейджъра - стои здраво на земята и не позволява на никой да му влияе. Учи усилено английски и холандски, комуникира непрекъснато с треньорите си. И разбира играта...

Енес Юнал е най-яркият талант на Турция след Арда Туран, категорични са спецовете. Заради правилата на ФА, той не получи работна виза и право да играе за Манчестър Сити, но със сигурност ако продължава така, английският клуб ще направи и невъзможното, за да му осигури такава.