Бившият капитан на Ливърпул – Джордан Хендерсън, проговори за първи път след трансфера си в Ал-Етифак. Английският национал призна в интервю за The Athletic, че е разочарован от отношението към него в последните седмици на престоя му на „Анфийлд”.

Хендерсън отрече твърденията, че е преминал в тима от Саудитска Арабия заради пари. В медиите се тиражираха информации, че седмичната заплата на полузащитника ще бъде в размер на 700 000 паунда.

„Имаше няколко неща, които предизвикаха тревога. Имам много добри отношения с Юрген. Той бе много честен с мен. Няма да споделям подробности за разговора ни, защото той бе личен, но ме постави в позиция, в която знаех, че вече няма да играя много. Знаех, че в отбора ще дойдат нови играчи на моята позиция”, сподели Хендерсън.

„Ако не играя, както всеки знае, особено мениджърът, това може да бъде много трудно, особено, когато съм бил в клуба толкова дълго време, бил съм капитан толкова дълго време. А предстои и европейско първенство.”

„След това дойде запитване от Ал-Етифак, дали има някаква възможност да отида там. Реакцията на клуба не изглеждаше да бъде отрицателна. В този момент се почувствах така, сякаш желанието ми да остана с мениджъра и клуба, може би се е променил. Знаех, че това време ще дойде в този момент, но не мислех, че ще е сега. Трябваше да приема нещата.”

„Имам много добри отношения с Юрген, както и със собствениците. Това ще бъде завинаги. Това, което постигнахме заедно през последните 12 години бе невероятно. В същото време обаче бе много трудно да приема всичко това. Ако някой от тези хора ми бе казал: „Искаме да останеш”, то сега нямаше да водим този разговор. Трябваше да помисля какъв да бъде моят следващ ход в кариерата ми. Не казвам, че някой ме е изгонил от клуба или ми е казал да си ходя, но в нито един момент не почувствах, че клубът или някой друг иска да остана”, каза още Джордан Хендерсън.