Полузащитникът на Ал Итифак - Джордан Хендерсън, е постигнал споразумение с Аякс, към който ще се присъедини като свободен агент, след като прекрати договора си със саудитския клуб, съобщава Фабрицио Романо.

Бившият капитан на Ливърпул ще подпише контракт до лятото на 2026-а година с Аякс, като ще пътува за Амстердам още днес, за да премине своите медицински прегледи. 33-годишният халф изкара само един полусезон в Ал Итифак, след като беше привлечен от състава на мърсисайдци срещу 14 милиона евро. През този период той изигра 19 мача и се отчете с 5 асистенции за саудитския клуб.

Английският национал беше предложен и на Ювентус, но в крайна сметка Аякс прояви по-голям интерес към него и така той ще се превърне в първото ново попълнение на тима през този трансферен прозорец.

Междувременно, според The Telegraph, Хендерсън няма да вземе никакви пари за престоя си в Ал Итифак. Играчът е отложил взимането на заплатата си от 4 милиона паунда за изминалите шест месеца заради данъците във Великобритания, но се е отказал от тази сума, за да убеди клуба да разтрогне неговия договор. Освен това ветеранът се е съгласил на много по-ниска заплата в Аякс от досегашната си. Той ще прибира по 77 хиляди паунда седмично плюс големи бонуси, докато в Саудитска Арабия той се беше договорил за 700 хиляди паунда на седмица.