Финалистът в турнира Лига Европа Глазгоу Рейнджърс отстъпи с 1:2 на лондонския Тотнъм в контролна среща, която всъщност беше и спор за трофея Уолтър Тъл. Мнозина се чудеха кой е този човек, чието име е увековечено по такъв начин, но се оказва, че това е първият чернокож футболист, свързан и с двата клуба. Много известен футболист за времето си, Уолтър Тъл загива като войник на фронта по време на Първата световна война.

Новото попълнение на сините от Глазгоу Антонио Чолак вкара първия си гол в своя първи мач за отбора. Това беше и последната контролна среща за Рейнджърс преди да стартират новото първенство на Шотландия срещу Ливингстън.

Но два гола на топ-звездата на "шпорите" Хари Кейн осигури успеха за хората на Антонио Конте, които продължават да впечатляват в предсезонните си мачове. Само преди няколко дни те се прибраха от Република Корея, където разбиха с 6:3 сборен отбор на местната лига, а също така направиха и 1:1 с испанския Севиля.

БТА / BTA
13 снимки

Конте започна в предни позиции с Хари Кейн, Деян Кулушевски и Хюн Мин-сон, но има доста интересна опция и в лицето на новопривлечения бразилец Ричарлисон, който дойде за 50 милиона паунда от Евертън. Но шведът Кулушевски, който имаше силни изяви по време на пролетния полусезон, показа как е запазил формата си и сега. Той беше в основата на няколко опасности пред вратата на домакините, които обаче ветеранът Алън Макгрегър спаси.

В 23-ата минута Антонио Чолак откри резултата, след като получи подаване от Матондо, а минути по-рано опасността така и не напусна наказателното поле на гостите. Само три минути по-късно обаче Пиер-Емил Хьойберг беше близо да изравни след комбинация с Хюн Мин-сон.

Две минути след началото на второто полувреме Макгрегър спаси нов сигурен гол, този път след удар на Стефан Сесеньон. Но след още 8 минути вече нямаше шанс при бомбения изстрел на Кейн с десния крак. Кейн оформи обрата в 60-ата минута, след като се промуши край Джон Сутар и Борна Баришич и наказа отново вратаря на домакините.