Хаосът в Турция, предизвикан от неуспешния опит за преврат за сваляне от власт на президента Реджеп Ердоган, повлия и на футболния свят. В конкретния случай, малтийските футболисти от Ла Валета не успяха да стигнат навреме до Сърбия за мача си с Цървена звезда от Шампионската лига. 

Интересното е, че победителят от този сблъсък ще играе с Лудогорец в третия квалификационен кръг на турнира. Разбира се, ако разградчани преодолеят черногорския Младост Подгорица. 

Малтийците паднаха с 1:2 на собствен терен в първия мач и е малко вероятно да продължат напред. Но все още таят надежди да продължат напред. А хаосът с пътуването им със сигурност няма да им помогне. 

Отборът на Валета трябваше да лети от острова до Истанбул и от там да хване самолет до Белград. Но полетът от Турция беше отменен и те дори не се качиха да пътуват за Истанбул. Сега мислят за резервен вариант през Гърция, а мачът е във вторник. Не е изключено да пътуват с ферибот до южната ни съседка и от там да се натоварят на автобус, ако няма удобен чартър.