Хамес Родригес, който преди броени часове подписа с катарския Ал Раян, е включил много интересна клауза в договора с новия си клуб. Според испански медии, проследили отблизо трансфера на колумбиеца, тя му позволява да напусне едностранно Ал Раян във всеки момент, в който получи евентуална оферта от Пари Сен Жермен.

Твърди се, че Хамес има голямо желание да играе заедно с Лионел Меси, който преди около месец премина във френския гранд и това е основната причина за този параграф в договора на новата звезда на Ал Раян.С изявите си в Катар обаче 30-годишният футболист едва ли би привлякъл интерес от ПСЖ или който и да било друг голям клуб от Стария континент.

През миналия сезон Хамес изигра 26 мача за Евертън, в които отбеляза шест гола и направи девет асистенции. Последният му мач за "карамелите" бе на 16 май срещу Шефилд Юнайтед.

Бившият играч на Порто, Монако и Реал Мадрид очевидно не влизаше в плановете на новия испански наставник на Евертън – Рафаел Бенитес. За клубът от „Гудисън парк“ напускането на Родригес олекотява сериозно бюджета на клуба.